A legtöbb jó fejlesztési projekt alapja egy kellően megalapozott, alaposan átgondolt, minden apró részletekig kidolgozott üzleti terv.

Mikor lehet szükséged üzleti tervre?

Alapításkor a kezdeti időszak céljainak és feladatainak meghatározásában. A megalapozott üzleti terv ugyanis támpontokat nyújt, hogy a vállalkozásnak milyen esélyei lesznek a piacon. Segít a döntés meghozatalában, hogy érdemes-e a tőkét, időt energiát az adott vállalkozásba fektetni, azaz várhatóan megtérülnek-e a befektetéseik

Működés során, amikor új projektet tervezel legyen az egy termékfejlesztés, vagy új szolgáltatás bevezetése vagy bármi más fejlesztés, hiszen bizonyára tudni szeretnéd, hogy üzletileg megéri az ötletet megvalósítani, mekkora megtérülés várható.

Működés során, amikor külső pénzügyi források (hitel, pályázati támogatások, tőkebefektetések) megszerzéséhez a finanszírozást biztosítók (Pl.: bankok), igényelhetik, vagy kifejezetten elő is írhatják. Rendszerint egy beruházáshoz szükséges hitelkérelem, vagy éppen vissza nem térítendő pályázati forrás kérelemének elbírálásánál alapvető szempont a vállalkozás üzleti terv megléte.

A meglévő vállalkozás eladásánál, vagy tőkéstárs bevonásnál. A vállalatfelvásárlás során a partnerkeresésben a jó üzleti terv nemcsak a vevő érdeklődését keltheti fel, hanem hozzásegíthet ahhoz, hogy a vállalkozás piaci áron kerüljön értékesítésre.

Miben segít, ha van üzleti terved?

  1. Gyorsabban, könnyebben juthatsz megfelelő finanszírozáshoz
  2. A kockázatok feltárásra kerülnek, mielőtt sok erőforrást ráfordítanál
  3. Segítségedre lesz az üzleti döntéseid során
  4. Lesz egy iránytűd, egy igazodási pontod a működésed során

Szolgáltatásunk tartalma

Megbízás esetén az adott célnak megfelelően, legyen az hitel kérelem, vagy egyéb forrás bevonás, vállaljuk üzleti terved kidolgozását. Igénytől függően a kidolgozott üzleti terv lehet egy pár oldalas tömör anyagtól kezdve egészen sok száz oldalas elemzés is.

Az ilyen típusú üzleti célú tanulmányainkat a lehető magasabb szakmai színvonalon, szükség esetén ágazati – speciális szakértők bevonásával készítjük el.

Komplex szolgáltatást nyújtunk, azaz, ha szükséges akkor a piacfelméréstől kezdve megalapozzuk üzleti tervedet és az adott üzleti célnak megfelelően állítjuk össze.  

Hogy dolgozunk?

Mivel az üzleti terv a vállalkozásod jövőbeni elképzeléseit foglalja össze és egyúttal a megvalósítási lehetőségeket is elemzi, így minden esetben egy alapos helyzetértékeléssel kezdünk. Ez rendszerint egy kérdőíves felmérés és legalább egy személyes egyeztetést jelent, ahol Veled közösen tisztázzuk a mit miért és miből szeretnél kérdéskör minden részletét.

Előbbiek során felmérjük, hogy jelenleg milyen kidolgozottságú az üzleti terv és milyen tevékenység elvégzése szükséges ahhoz, hogy az teljekörű legyen és kellően megalapozott. Megbízás esetén elvégezzük a hiányzó tevékenységeket és az előre egyeztetett célnak megfelelően elkészítjük üzleti tervedet.

Miért mi?

Társaságunk mögött széles szakértelmet biztosító projekt alapon együttműködő szakértői csapat áll, amely erős pénzügyi szakértelemmel és aktív banki és befektetési kapcsolatokkal rendelkezik. Alaposan ismerjük, hogy az induló, vagy valamilyen külső finanszírozást igénylő vállalkozások számára milyen megoldások szükségesek kezdve az üzleti elképzelések validálásától, egészen azok részletes üzleti tervezének kidolgozásig. Kellő tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy megalapozott projektekhez olyan üzleti tervet készítsünk, amellyel reális cél külső finanszírozás eredményes bevonása.

© 2020 ENARDOTHEME BY JD-THEMES