Mi a szabálytalanság?

Azokat az események nevezzük szabálytalanságnak, amelyek során a vállalkozásod megsértette a jogszabályokból, illetve támogatási szerződésből eredő kötelezettségeit. Az egyik jellemző példa, ha nem sikerült teljesíteni a projektben vállalt mérföldköveket, vagy az éppen az előírt indikátorokat.

Szabálytalanságnak minősül az is, ha olyan tételt szeretnél elszámolni, amely teljesítési dokumentációjából nem derül ki világosan, egyértelműen, hogy az valós, megtörtént tevékenységeken alapszik.

Mi a szabálytalansági eljárás?

Az uniós vagy hazai támogatási forrásból megvalósuló projektek esetén, a pályázati források nem rendeltetés szerint felhasználásának gyanújának tisztázására indított vizsgálat.

Mi a szabálytalansági eljárás folyamata?

Szabálytalansági eljárás megindítása esetén az Irányító Hatóság levélben értesítést küld a vizsgálatról, valamint a felmerülő gyanúpontokról. Ilyenkor még lehetőséged van észrevételek megfogalmazására, vagy kiegészítő dokumentumok beküldésére, amelyet az Irányító Hatóság köteles figyelembe venni döntése meghozatalakor.

A szabálytalansági eljárás során kulcsfontosságú az észrevételének szakszerű elkészítése és összeállítása, illetve a megfelelő minőségű jogorvoslat benyújtása!

Miben tudunk segíteni?

Célunk, hogy szankció megállapítása nélkül, vagy a lehető legkisebb szankcióval kerüljön az eljárás lezárásra.

Miért tudunk segíteni?

Nem csak elméletben, hanem a napi gyakorlatban ismerjük az állami támogatások szabályos felhasználására vonatkozó szabályozási rendszert, az egyes eljárások pontos menetét. Ezzel a tudással és tapasztalattal a pályázói érdekeket eredményesen tudjuk képviselni és érvényesíteni a különböző vizsgálatok során. Az évek során számos eljárás kivizsgálásában vettünk részt egyik, vagy másik oldalon, így ha bajba kerülsz, akkor hatékony segítséget tudunk nyújtani.

© 2020 ENARDOTHEME BY JD-THEMES